٭ Orion Virtual Air Lines ٭ Alapítva 1968 ٭

Repülés az Orionnál

1981. September 22.
Az oldalt a következő címen találhatod: http://fotopalyazat.kerozingozos.hu/company/fly-with-orion/

Pilótáinknak az IVAO hálózatán online kell lebonyolítani a repüléseiket, az IVAO szabályzatát maradéktalanul betartva. A repüléshez a Microsoft Flight Simulator 2002, 2004, FSX, illetve az X-Plane szoftvereket használhatják.

A repüléseknél a maximális élethűségre törekszünk. Nyilván a való életben sem lehetséges, hogy miután valaki elrepült pl. Szolnokra, legközelebb valahol Afrikában folytassa az útját. Értelemszerűen repülést onnan kell folytatni, ahol előzőleg abbahagyta azt a pilóta - ugrásokra nincs lehetőség. Típust váltani kizárólag a bázis repülőtereken lehetséges, illetve a bázisra való visszatérés után lehet másik bázisról indulni.

Kizárólag a repülőgép saját navigációja használható repülés közben. GPS, különböző FMC-k, vagy egyéb, a repülőgép helyzetét megjelenítő eszközök igénybevétele tilos. FSNavigator (FlightSim Commander) használata engedélyezett, de a gép pillanatnyi helyét jelző ikont ki kell kapcsolni. Ezek betartását nyilván nem tudjuk (és nem is akarjuk) ellenőrizni, legfeljebb következtetni utólag egy-egy flight planből. A vezetőségnek nem  célja az effajta szigorú számonkérés. A Társaság egyik alapvető célkitűzése, hogy hűen szimulálja a 40 évvel ezelőtti kort, így aki ezen szabály ellen cselekszik, a saját élményét teszi semmissé.

A Saturn és a Jupiter családba tartozó repülőgépeknél lehetőség van INS berendezés használatára, melyet a szimulált modellek eredetileg nem tartalmaznak. Weboldalunkról ehhez letölthetőek a szükséges panel módosítások. Ezt a navigációs módot ki-ki saját belátása szerint alkalmazhatja. Fontos azonban, hogy némely útvonalak nem repülhetőek le pusztán VOR/DME adók segítségével (pl. tengerentúli járatok), így ezeknél elengedhetetlen az INS használata. Erről a rendszerről részletes oktató anyag található honlapunkon, illetve az IVAO Magyar Divíziójának oldalain, magyar nyelven.

Társaságunknál többféle módon repülhetnek pilótáink: járatrepülések, charter útvonalak és különféle túrák közül lehet szabadon válogatni. Ezeken felül bármelyik pilóta kaphat ún. küldetést, melyet a megadott dátumig végre kell hajtania. A küldetésekhez különféle további szabályozások társulhatnak; ezeket minden esetben maradéktalanul be kell tartani (pl. egy adott típussal való repülés, éjszakai időpont beállítása, stb).

Minden repülésnél - természetesen - maradéktalanul tartsuk be az adott gép technikai jellemzői által szabott korlátokat: sebesség, magasság, hatótávolság.

A repülések - legyenek azok bármilyen jellegűek - nyomon követhetőek az adott pilóta adatlapján, egyfajta karrier gyanánt. Itt megtekinthető többek között az egyes utak eredményessége, a repülésről készült teljes napló. Ha a pilóta összetörte a gépet, az esemény szintén megtalálható a naplóban. Viselkedjünk tehát felelősségteljesen útjaink során!


kerozingozos.hu